Möt duon bakom det omtalade konditoriet Socker Sucker!
Frida Bäcke, en av Sveriges bästa konditorer, har flera gånger fått utmärkelsen Konditorernas konditor och Bedros Kabranian, en av Sveriges bästa bagare, har tävlat flitigt bland annat med Svenska Bagarlandslaget.
Frida & Bedros driver det omtalade konditoriet Socker Sucker i Stockholm och är idag aktuella med sin nya bok Klassiska bakverk på ny nivå, en lyxig receptbok som tar traditionell fika till nya höjder!
Vi har ställt 4 snabba till Frida & Bedros:
Märker ni någon skillnad i målgrupper som intresserar sig för bakverk nu jämfört med för 10 år sedan?
Ja absolut. Vi ser att målgruppen 16–25 år har förändrats markant. Tidigare var den här gruppen ganska ointresserad av bakning, men idag är de väldigt medvetna, nyfikna och trenddrivna. De går från att ha bakat enkla klassiker som muffins och kladdkaka som barn – ofta tillsammans med mamma eller mormor – till att nu vilja utforska nya tekniker, smaker och uttryck.
Vilka trender inom bakverk skymtar ni på horisonten inför 2026?
Alltid kul när man går lite ”back to basics” – där klassikerna får ta plats igen. Det finns så mycket fint hantverk och traditionella bakverk i Sverige som ibland glöms bort i jakten på det nya. Det vore roligt om fler fick upp ögonen för de riktigt välgjorda klassikerna.
Och om vi får önska något personligt: att frukttrenden får vila lite framöver!
Vilken är er personlig favorit att baka – om ni bara får välja ETT klassiskt bakverk var?
Bedros: Sockerkaka
Frida: Creme brûlée
Vad kan publiken förvänta sig av er tid på scenen på Sthlm Food & Wine?
Publiken kommer få en inblick i hur vi bygger upp våra bakverk – hur vi tänker under processen, vilka val vi gör och varför. Vi vill visa att varje detalj har ett syfte.
Tack Frida och Bedros! Vi ser fram emot att se er på inspirationsscenen på Sthlm Food & Wine söndagen den 9 november!




