Anmälningsperiod
Anmälan är öppen från 14 maj till 22 september. Först anmäler du dig och beskriver ditt tävlingsbidrag. I nästa steg skickar du in pralinerna 1-2 veckor innan deadline. Ju färskare pralinerna är, desto bättre, men se till att de når oss i god tid före deadline.
Inskickade tävlingsbidrag kommer att bedömas av en jury bestående av mästerkonditorer från SBoKM.
Av alla inskickade bidrag kommer juryn välja ut fem finalister som får chansen att tävla om att bli vinnare av Pralin SM 2025. Finaltävlingen sker på tävlingsscenen under Sthlm Food & Wine och Bak- & Choklad söndagen den 9 november.
Det är kostnadsfritt att delta i Pralin SM men du bekostar själv ditt bidrag, frakt- och leveranskostnader samt eventuella kostnader i samband med finalen.
Tävlingsregler
- Din anmälan till tävlingen är personlig och kan ej överlåtas.
- För att deltaga i uttagningen till finalen, skall du skicka in 20 likadana praliner (gjutna eller handdoppade) med en vikt av 8-15g/pralin.
- Varje pralin skall minst ha två olika fyllningar.
- Tävlingsbidraget ska innehålla dina praliner, ingredienslista, pralinens namn, samt ditt namn så att vi kan matcha dig med dina inskickade uppgifter.
- Bidraget måste ha kommit fram senast måndagen den 22 september. Om du lämnar pralinerna på plats på Panem i Gamla Stan, Stockholm, måste de märkas med tävlingens namn, Gustaf Mabrouk, ditt namn samt pralinernas namn och ingredienslista.
Om du skickar pralinerna är sista inlämningsdag 22 september, och det är den aktuella poststämpeln som gäller. Paketet förväntas sedan nå Gustaf Mabrouk på Panem inom cirka två-tre arbetsdagar.
Pralinerna kan lämnas in personligen eller skickas till:
Panem
Att: Gustaf Mabrouk, Pralin-SM
Stora Nygatan 26 111 27 Stockholm
Deltagaren ombesörjer att pralinerna är hela. Därför råder vi dig att paketera pralinerna varsamt och noga samt att du använder en spårbar och säker transport. Spara paketets spårningsnummer/paket id vid eventuella problem. (Arrangörerna av Pralin SM ansvarar inte för och ersätter inte förlust av försändelse eller andra problem med transporten.)
- Uttagningen till finalen görs av SBoKM och beslut av finalister kan ej överklagas.
- Finalisterna förbinder sig att vara tillgängliga för deltagande i tävlingsfinalen den 9 november under Sthlm Food & Wine och Bak- & Choklad.
- Alla deltagare/tävlande i Pralin-SM 2025 förbinder sig att medverka i Sthlm Food & Wine och Bak- & Choklads marknadsföring av tävlingen, exempelvis på Instagram.
- Finalisterna förbinder sig att medverka i sponsorernas digitala kanaler samt eventuella övriga aktiviteter.
Vi ser fram emot att se Sveriges bästa pralintillverkare i aktion.
Välkomna till Pralin-SM 2025