Anmälan till Pralin-SM

Inskickade tävlingsbidrag kommer att bedömas av en jury bestående av mästerkonditorer från SBoKM.

Av alla inskickade bidrag kommer juryn välja ut finalister som får chansen att tävla om att bli vinnare av Pralin SM 2024. Finaltävlingen sker på tävlingsscenen under Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad söndagen den 10 november.

Det är kostnadsfritt att delta i Pralin SM men du bekostar själv ditt bidrag, frakt- och leveranskostnader samt eventuella kostnader i samband med finalen.

Tävlingsregler

– Din anmälan till tävlingen är personlig och kan ej överlåtas.

– För att deltaga i uttagningen till finalen, skall du skicka in 20 st likadana praliner (gjutna eller handdoppade) med en vikt av 8-15g/pralin.

– Varje pralin skall minst ha två olika fyllningar.

– Tävlingsbidraget ska innehålla dina praliner, ingredienslista, pralinens namn, samt ditt namn så att vi kan matcha dig med dina inskickade uppgifter.

– Bidraget måste ha kommit fram senast den 19 oktober. Deltagaren ombesörjer att pralinerna är hela. Därför är råder vi dig att paketera pralinerna varsamt och noga samt att du använder en spårbar och säker transport. Spara paketets spårningsnummer/paket id vid eventuella problem. (Arrangörerna av Pralin SM ansvarar inte för och ersätter inte förlust av försändelse eller andra problem med transporten.)

– Uttagningen till finalen görs av SBoKM och beslut av finalister kan ej överklagas.

– Finalisterna förbinder sig att vara tillgängliga för deltagande i tävlingsfinalen den 10 november under Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad.

Om Pralin-SM

Läs mer om tävlingen här.

Hur tävlingen går till

Här hittar du tävlingsregler och mer information.

Tidigare vinnare

Här presenterar vi samtliga vinnare av Pralin-SM genom åren.